«Σταμάτησε να παίζεις και έλα αμέσως να φας», «Άσε μας ήσυχους τώρα και πήγαινε να παίξεις». Αυτές είναι δύο εκφράσεις που όλα τα παιδιά έχουν ακούσει από τους γονείς τους. Και όμως, η σημασία του παιχνιδιού για το παιδί είναι τόσο μεγάλη όσο και το φαγητό, η μόρφωση και ο ύπνος. Και οι γονείς δεν πρέπει να το παραβλέπουν. Είναι λάθος να θεωρούν το παιχνίδι μια απλή ασχολία του παιδιού για να περνά η ώρα ή ένα είδος ηρεμιστικού που μπορεί να κρατήσει φρόνιμα τα «μικρά τερατάκια».

Το παιχνίδι είναι η πιο σοβαρή και σημαντική δραστηριότητα για την ομαλή και σωστή ανάπτυξη ενός παιδιού. Είναι το μέσο με το οποίο ανακαλύπτει τον κόσμο και μαθαίνει το περιβάλλον. Γι’ αυτό, όπως πηγαίνετε στο σουπερμάρκετ για να ψωνίσετε μαζί, έτσι πρέπει κατά καιρούς να πηγαίνετε με τα παιδιά στο παιχνιδάδικο να χαζεύετε παιχνίδια, να συζητάτε γι’ αυτά και να συναποφασίζετε για κάποιο που θα αγοράσετε.

Είναι επίσης σημαντικό, αν στην οικογένεια υπάρχουν δύο ή και περισσότερα παιδιά, να μην παίρνουν τα παιχνίδια των μεγαλύτερων αδερφών τους. Πρέπει να δίνετε και στα μικρότερα αδέρφια την ευκαιρία να επιλέγουν τα παιχνίδια τους.

Πηγή: www.Vita.gr